Natuur

Vissen Noordzeekanaal schuilen in korven

In het Noordzeekanaal komen vanaf volgende week schuilplekken voor jonge vis en kleine vissoorten. Deze 45 zogeheten rifkorven moeten ze beschermen tegen roofvis en vogels. Het plaatsen van de schuilobjecten is niet overal even gemakkelijk, liet Rijkswaterstaat dinsdag weten. Op sommige plekken moet een vrachtauto met kraan de korven op de juiste plaats in het water te leggen. De betonnen rifkorven hebben de vorm van een bijenkorf, zijn hol en hebben tal van gaten waar de vis doorheen kan zwemmen. Ze zijn ongeveer een meter hoog en wegen 800 kilo. Onderzoek heeft de werking van de schuilplaatsen reeds bewezen, maar de betrokken waterbeheerders zullen ook de komende jaren in de gaten houden of de korven het gewenste effect hebben. (ANP)

    • Auteur Onbekend