Liefdesslotjes

Parijs vraagt om liefdesverklaringen van minder gewicht

‘Je kunt je liefde ook op een andere manier verklaren’ komt er in het Frans en het Engels te staan op bordjes bij bruggen in Parijs. Dat heeft het stadsbestuur deze week bekendgemaakt. Nadat vorig jaar al de Pont des Arts bijna bezweek onder de ‘liefdesslotjes’ die geliefden achterlieten, waarna de slotjes verwijderd werden, bevestigen geliefden nu hun slotjes aan andere bruggen – vooral bij de Pont Neuf, de oudste stenen brug van Parijs. Vandaar dat is besloten tot een ontmoedigingsbeleid, liet het stadsbestuur dinsdag weten aan persbureau AFP. ‘Geen liefdesslotjes, Parijs bedankt u’, wordt een andere tekst op de bordjes. „Wij willen dat Parijs de hoofdstad van de romantiek blijft, dat verliefden uit de hele wereld naar Parijs komen, maar we moeten ook ons erfgoed beschermen”, aldus waarnemend burgemeester Bruno Julliard. Hij wees er onder meer op dat de slotjes door hun gezamenlijke gewicht van honderden kilo’s een gevaar voor de veiligheid opleveren. (NRC)

    • Gretha Pama