Libië

Tientallen doden na aanslag in Benghazi

Bij een aanslag met een autobom in het oosten van de Libische stad Benghazi zijn dinsdag zeker 22 mensen om het leven gekomen. Dat meldden lokale autoriteiten. Ook raakten zeker twintig mensen gewond. De aanval was gericht tegen het Libische Nationale Leger. Een islamitische rebellenalliantie heeft de aanslag opgeëist. De explosie vond plaats in district Guwarsha. Dat gebied is het strijdtoneel van één van de drie Libische regeringen, die zetelt in het oosten van Libië, en rebellengroeperingen. In Libië woedt, na de opstand in 2011, een burgeroorlog waarbij diverse groeperingen elkaar bestoken. Maandag deden de VS luchtaanvallen boven Libië om terreurgroep IS te bestoken. Het verzoek daartoe kwam van de door het Westen gesteunde Libische eenheidsregering. (Reuters)