Fusie

Europese Commissie: Ziggo en Vodafone mogen fuseren

Kabelmaatschappij Ziggo en telecombedrijf Vodafone Nederland mogen hun krachten bundelen. De Europese Commissie liet woensdag weten geen bezwaren in de samensmelting te zien, op voorwaarde dat Vodafone zijn afdeling voor vaste telefoonlijnen, internet en tv-diensten afstoot. Dat had het bedrijf zelf al aangeboden. Nu Vodafone zijn telecompoot voor vaste lijnen verkoopt „kunnen de Nederlandse consumenten concurrerende prijzen en een goede keuze behouden”, aldus EU-commissaris Margrethe Vestager (Mededinging). Vodafone en Ziggo-moederbedrijf Liberty Global, beide in Londen gevestigd, kondigden in februari aan hun Nederlandse activiteiten te willen samenvoegen. De samenwerking levert volgens de bedrijven 3,5 miljard euro aan besparingen op. (ANP)

    • Geertje Tuenter