Toch 77 extra banen voor oud-personeel McGregor

Doorstart

Na verontwaardigde reacties geeft McGregor tóch 377 oud-werknemers een baan. Dat zijn er nog altijd 123 minder dan de beloofde 500.

Er zijn tóch meer banen beschikbaar voor oude McGregor-werknemers dan het modebedrijf vorige week dacht. Voor 377 oud-werknemers van het failliete McGregor is plek in het doorgestarte bedrijf. Dat blijkt uit een persbericht dat de curatoren van McGregor maandagmiddag verstuurde.

Deze boodschap volgt nadat vorige week onenigheid was ontstaan tussen de curatoren en het bedrijf, over het aantal werknemers dat zijn baan zou houden.

Bij de aankondiging van de doorstart had McGregor, waar ook zeilmerk Gaastra onder valt, namelijk nog beloofd dat de werkgelegenheid van de 500 werknemers in Nederland „gewaarborgd” was. Maar vorige week berekende het bedrijf ineens dat toch maar 300 van de 500 Nederlandse banen naar oud-personeel zouden gaan. Alle werknemers die langer dan zeven jaar in dienst waren, moesten weg.

De curator van McGregor, Marc van Zanten, had de doorstart goedgekeurd met het idee dat 1.100 van 1.200 werknemers van McGregor hun baan zouden behouden, waarvan 500 in Nederland. Dat een deel van de banen toch naar heel andere mensen zou gaan, noemde hij „zeer teleurstellend”. De directeur van McGregor, Joep van Straaten, vond echter dat hij zich keurig aan de afspraak hield. „Dat getal van 1.100 ging over bánen”, zei hij tegen NRC. „Die blijven ook behouden.”

Na berichtgeving in de media en verontwaardigde reacties stelt het bedrijf het aantal banen voor Nederlands oud-personeel omhoog bij, met 77. Dit is nog altijd 123 werknemers minder dan beloofd, maar volgens de curatoren wordt nu „optimaal invulling gegeven aan de eerder afgesproken intentie om circa 500 Nederlandse ex-werknemers in dienst te nemen”.