De Thuiskok: Koolsalade met tonijn

Ik kan eigenlijk geen bereidingen van tonijn verzinnen die niet lekker zijn. Of je het nu rauw, gegrild of als tonijnsalade met moten uit blik serveert, het is altijd goed. Bovendien is het hartstikke gezond: er zitten veel eiwitten, goede vetzuren, vitaminen en mineralen in, terwijl je er weinig vet en calorieën in aantreft. Een recept voor tonijn bij de lunch.

Voeg voor de marinade alle ingrediënten samen in een kleine kom. Leg de tonijnsteaks in een ondiep bord en bedek ze met de marinade. Zet minstens 1 uur in de koelkast. Maak de koolsalade door de kool in een grote kom te mengen met de wortel, ui, sluimererwten en koriander.

Meng voor de dressing de tamari, sesamolie, gember en knoflook ook in een kleine kom. Lepel die over de koolsla en hussel door elkaar. Leg de gemarineerde tonijnsteaks op een voorverwarmd rooster met antiaanbaklaag en gril 2 tot 3 minuten aan elke kant of tot ze ondoorzichtig zijn, maar nog roze in het midden. Bestrijk ze met de marinade tijdens het bakken om ze sappig te houden. Serveer ze met citroenpartjes en de koolsalade.

    • Sam de Voogt