Met Blue Angels voel je je al snel een Stef Stuntpiloot

De Blue Angels werden in 1946 opgericht. Dat maakt het Amerikaanse stuntpilotenteam het op één na oudste ter wereld. Ze worden alleen afgetroefd door de Patrouille de France, dat vijftien jaar eerder begon met het vertonen van vliegkunsten. De Blue Angels zijn een begrip in Amerika. Sinds half juli kun je in de huid van een van de durfals kruipen op je smartphone. In Blue Angels – Aerobatic SIM bestuur je een gevechtsvliegtuig. Daarmee haal je de meest acrobatische stunts uit, zoals loopings of rollen in formatie. Hoewel dit spel bedoeld is om de Blue Angels (en daarmee de Amerikaanse krijgsmacht) te promoten maken de makers het je niet makkelijk. Je bestuurt de vliegtuigen door je smartphone te draaien en te hellen, wat het uitzonderlijk moeilijk maakt om tegelijkertijd naar je vliegtuig én je eigen handen te kijken. Blue Angels – Aerobatic SIM laat je jammer genoeg voelen als een Stef Stuntpiloot in plaats van een top gun.

    • Hans Klis