Lissabon blijkt een monsterrijke vakantiebestemming

Vergeet wat reisbureaus je proberen wijs te maken, Lissabon is geen fijne vakantiebestemming. In de Portugese schaduwen bewegen monsterlijke gedrochten die je een kopje kleiner willen maken. Gelukkig doen de stuntelige striphelden Dog Mendonça en Pizzaboy hun best om dat te voorkomen. Hun gelijknamige avonturengame is er een in de traditie van The Secret of Monkey Island en Leisure Suit Larry: humoristisch, uitdagend en een genot voor het oog. Deze occulte ghostbusters doen erg denken aan de tv-verhalen en stripboeken van Buffy: The Vampire Slayer. Dat is geen verrassing – naast de duidelijke gelijkenissen in het verhaal delen de monsterjagers nog iets. De verhalen van zowel Dog Mendonça als Buffy worden uitgegeven bij stripboekenuitgever Dark Horse Comics. Hoewel je een kleine vijf euro moet neerleggen voor Dog Mendonça and Pizzaboy is dit een prima investering voor liefhebbers van goede stripverhalen en occulte humor. Die zullen dit spel als zombies verslinden.

    • Hans Klis