Definitief geen doorstart Scheer & Foppen

De 56 filialen sluiten definitief en de 475 werknemers komen op straat te staan.

Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

Er is geen geschikte overnamepartij gevonden voor elektronicaketen Scheer & Foppen. Dat bevestigt de curator aan NRC. Dit betekent dat alle 56 winkels definitief worden gesloten en dat de 475 werknemers op straat komen te staan.

Aanvankelijk hadden zich nog twintig overnamekandidaten gemeld, maar geen daarvan bleek uiteindelijk geïnteresseerd om het gehele bedrijf over te nemen. Maandag ging de website van het bedrijf uit de lucht.

Kopje onder door webwinkels

Het meer dan vijftig jaar oude familiebedrijf Scheer & Foppen vroeg in juni faillissement aan na een langere periode van teruglopende omzet. Concurrentie van grote bedrijven als Media Markt en BCC en de vlucht van consumenten naar webwinkels voor elektronica kostte Scheer & Foppen uiteindelijk de kop.

Lees ook: De kleine elektronicawinkel gaat ten onder aan BCC en Media Markt

Het elektronicabedrijf had vooral winkels in het midden, noorden en oosten van het land. De garantie voor alle producten die zijn gekocht bij Scheer & Foppen wordt overgenomen door concurrent Expert.