Voetbal

Arek Milik vertrekt definitief naar Napoli; transferrecord Ajax

Arek Milik vertrekt definitief naar Napoli in Italië. Het management van de Poolse spits van Ajax bevestigde maandag dat het contract van vijf jaar is getekend. Naar verluidt ligt het transferbedrag voor de 22-jarige Pool ruim boven de 30 miljoen euro. Daarmee breekt Milik het transferrecord van Ajax. In het verleden vertrokken Klaas-Jan Huntelaar en Wesley Sneijder ieder voor ongeveer 27 miljoen euro naar Real Madrid. Voor Ajax is het een lucratieve deal, de club kocht Milik voor zo’n 3 miljoen van het Duitse Leverkusen. De Poolse international speelde twee seizoenen bij Ajax. De zaakwaarnemers van Milik spraken over „zware onderhandelingen”. „Napoli bleef aandringen. Dat bewijst dat ze in Arek een zeer belangrijke speler zien.” (ANP)

    • Steven Verseput