Taxi’s

Uber in China fuseert met Didi

Uber heeft veel geld verloren in China in de strijd om marktaandeel. Foto Bloomberg

Didi Chuxing, veruit de grootste onlinetaxidienst van China, gaat samen met de Chinese activiteiten van taxidienst Uber. De twee bedrijven krijgen een gezamenlijke waarde van 35 miljard dollar (31,3 miljard euro). Dat melden anonieme bronnen aan the Wall Street Journal. De overname, die mogelijk maandag al bekend wordt, maakt een einde aan de competitie tussen de twee bedrijven die Uber veel geld kost. Uber zou in China meer dan 1 miljard dollar per jaar verliezen. Beleggers in Uber China krijgen een minderheidsbelang van 20 procent in het nieuwe bedrijf. Ook zal Didi 1 miljard dollar investeren in het moederbedrijf Uber in de VS. De overname volgt een paar dagen op de mededeling van de Chinese overheid dat het diensten als Uber en Didi gaat legaliseren. Didi verzorgt in China 14 miljoen ritten per dag. (NRC)

    • Carola Houtekamer