Nieuwssite

Business Insider naar Nederland

De Amerikaanse zakelijke nieuwswebsite Business Insider begint een Nederlandse versie. Dat zal hij doen samen met de Nederlandse nieuwssite Z24. Dat hebben de twee bedrijven maandag bekendgemaakt. Z24 zal helemaal opgaan in de nieuwe website, die businessinsider.nl zal gaan heten.

Business Insider is in 2009 opgericht door de voormalige Wall Street-analist Henry Blodget, als online alternatief voor traditionelere kanalen voor zakelijk en financieel nieuws. De website maakt veel gebruik van zogeheten click-bait om bezoekers te trekken. Business Insider brengt zakelijk nieuws op een lichte toon. De site bereikt daarmee, volgens statistiekensite Alexa, meer onlinelezers dan gerespecteerde zakenkranten als The Wall Street Journal en de Financial Times.

Het Duitse uitgeverijconcern Axel Springer bezit 97 procent van de aandelen van Business Insider. De overige aandelen zijn in handen van het persoonlijke investeringsfonds van Amazon-oprichter Jeff Bezos.

Business Insider is een van de vele Amerikaanse internetmedia die vergevorderde plannen hebben om in Nederland actief te worden. Vice, een onlinekanaal dat zich vooral op jongeren richt, kondigde eerder een eigen Nederlandse nieuwswebsite aan. Ook The Huffington Post werkt aan een Nederlandse website met een lokale redactie. In veel andere Europese landen gebeurde dat al eerder.

Amerikaanse sites pagina 20-21
    • Wouter van Noort