Nieuwe besmettingen

Advies: zwangere vrouwen niet naar zikagebied Miami

De afgelopen dagen zijn in Florida tien nieuwe besmettingen van het zikavirus ontdekt die waarschijnlijk, net als vier eerdere gevallen, zijn veroorzaakt door muggen. Dat meldt de gouverneur van de staat, Rick Scott, aan persbureau AP. Het Amerikaanse volksgezondheidsinstituut CDC adviseert zwangere vrouwen niet naar het gebied te reizen – zo’n 2,5 vierkante kilometer in Miami-Dade County. Zwangere vrouwen in het gebied zouden zich moeten laten testen op zika. Vrouwen die in het gebied geweest zijn, kunnen volgens het CDC het beste acht weken wachten met zwanger worden. Zika kan leiden tot hersenafwijkingen bij baby’s, zoals microcefalie. Het virus wordt in Brazilië in verband gebracht met meer dan 1.700 gevallen van deze afwijking. (NRC)

    • Auteur Onbekend