Ajax-spits Milik voor recordbedrag naar Napoli

De Poolse spits die twee seizoenen voor Ajax speelde, levert de Amsterdamse club meer dan 30 miljoen euro op.

Foto Olaf Kraak/ ANP

Arek Milik vertrekt definitief naar de Italiaanse voetbalclub Napoli. Het management van de Poolse spits van Ajax liet op maandagavond weten dat hij een contract heeft getekend voor vijf jaar.

Twitter avatar fmg_agent F-MG.com Milik signs a 5year contract at SSC Napoli . Here you can read what Arek said https://t.co/d8NEKVi3kh https://t.co/vkX6YLm9rr

Ajax heeft de transfer nog niet bevestigd. Milik speelde twee seizoenen voor de Amsterdamse club. De voorzitter van Napoli, Aurelio Laurentis, verwelkomde Milik al wel op Twitter.

Transferbedrag boven de 30 miljoen euro

Al een aantal dagen zijn er geruchten over de overstap van Milik, die afgelopen zomer met Polen speelde op het Europees Kampioenschap in Frankrijk, naar de Italiaanse topclub. Napoli zag topschutter Gonzalo Higuain voor 94 miljoen euro vertrekken naar Juventus. Dat enorme bedrag kan de Italiaanse kampioen uitgeven omdat ze rekening houden met een recordtransfer van de Franse middenvelder Paul Pogba voor 120 miljoen euro naar Manchester United.

Naar verluidt ligt het transferbedrag voor de 22-jarige Milik op ongeveer 34 miljoen euro. Ajax kocht de spits twee jaar geleden voor ongeveer 3 miljoen euro van Bayer Leverkusen. De Duitse club bedong een doorverkooppercentage. In een reactie laat Milik weten dat hij zich vereerd voelt met zijn transfer naar Napoli.

“Het is geweldig om deel uit te maken van een club met grote historie en met fans vol passie. Ik hoop hier iedereen gelukkig te kunnen maken”.

Drie weken geleden liet Ajax nog weten dat Milik geen transfer zou maken. De nieuwe trainer Peter Bosz wilde de topschutter van het afgelopen jaar graag behouden. De Pool had nog een contract tot 1 juli 2019. Door de recordtransfer veranderde de technische leiding van Ajax van opvatting.

Twitter avatar TMnl_news Transfermarkt.nl Ajax verkoopt Milik voor naar verluidt 34 miljoen euro. Daarmee breekt hij het (uitgaande) transferrecord van Ajax. https://t.co/2hMgqx7hby