Stiltes

Terug met de boot van Texel naar het vasteland zit ik, op het dek, na te genieten van een heerlijk dagje. Naast mij nemen een dame en heer plaats, wat onwennig. Voor mij een duidelijk geval van eerste uitstapje samen. Zij vertelt wat over haar zuster die problemen had op haar werk. Hij zwijgt, ontbreekt 

Terug met de boot van Texel naar het vasteland zit ik, op het dek, na te genieten van een heerlijk dagje. Naast mij nemen een dame en heer plaats, wat onwennig. Voor mij een duidelijk geval van eerste uitstapje samen.

Zij vertelt wat over haar zuster die problemen had op haar werk. Hij zwijgt, ontbreekt soms met „ja, ja”.

„Ik heb een hobby”, zegt hij plots, „ik verzamel gedroogde vogelpootjes.”

Nu vervalt zij in stilte. Rondom de boot vliegen veel meeuwen. „Daar vliegt heel wat voor je verzameling”, antwoordt zij alsnog.

Ook een ikje? Stuur maximaal 120 woorden naar nrc.nl/contact