Haase wint challengertoernooi Scheveningen

Het is zijn twaalfde challengertitel. Haase komt met Rojer uit in het dubbel op de Olympische Spelen van Rio.

Tennisser Robin Haase heeft op zondag het challengertoernooi Hague Open in Scheveningen gewonnen. Hij won in drie sets van de Tsjech Adam Pavlasek 6-3, 6-7(9), 6-2.

Het is voor de achtste keer dat een Nederlander het tennistoernooi in Scheveningen wint. Jesse Huta Galung was in 2013 de laatste, hij won toen in de finale van Haase.

‘Ben hier begonnen als ballenjongen’

De finale op het gravel was spannend. De eerste set werd door Haase beslist door drie breaks te winnen in de laatste drie games. De Hagenaar liet in de tweede set twee matchpoints onbenut, uiteindelijk pakte de als zeven geplaatste Pavlasek de set in een tiebreak.

De als vierde geplaatste Haase speelde sterk in de laatste set, hij brak de Tsjech in de openingsgame en liep uit naar 4-0. Daarmee was het verzet van zijn opponent gebroken. De overwinning van Haase voelt heel speciaal, zo liet hij weten aan Omroep West

“Ik ben hier vroeger begonnen als ballenjongen. Ik mocht met grote spelers op de foto, zoals Marat Safin. Dan wil je dat toernooi wel een keer winnen. Dat is eindelijk gelukt”.

Met de winst in Scheveningen heeft Haase nu twaalf keer een challenger gewonnen. Daarnaast was hij twee keer de sterkste in het ATP-toernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel.

De 29-jarige tennisser komt op de Olympische Spelen in Rio uit in het dubbel met Jean-Julien Rojer.