Één dode en vier gewonden bij schietpartij in Austin

Bij twee niet gerelateerde schietincidenten in het centrum van de stad zijn één dode en vier gewonden gevallen.

Archieffoto van 6th Street in Austin.
Archieffoto van 6th Street in Austin. Foto Gary J Wood / CC BY-SA

In de Amerikaanse stad Austin is één iemand doodgeschoten en zijn vier mensen verwond bij twee schietpartijen. De lokale politie meldt op Twitter dat het gaat om twee ongerelateerde incidenten, niet ver van elkaar in het centrum van de stad. Beide locaties zijn inmiddels weer veilig.

Twitter avatar Austin_Police Austin Police Dept Update: separate shootings within the same area. Both scenes are secure at this time. PIO responding to identify staging area.

Omdat de schietpartijen vlak na elkaar en bij elkaar in buurt plaatsvonden meldde de politie in eerste instantie dat er een schutter ‘actief’ was. Mensen werd geadviseerd weg te blijven uit het centrum.

Twitter avatar Austin_Police Austin Police Dept Active shooter incident downtown, multiple victims. Stay away from downtown. Media: Dont call for updates at this time, more to follow. PIO6

Tijdens een persconferentie die zojuist werd gegeven liet de politie weten dat bij het eerste incident op 6th Street een uit de hand gelopen ruzie tussen individuen eindigde met een persoon die het vuur opende op een menigte. Daarbij werden vier vrouwen geraakt, waarvan er één overleed. De andere drie zijn met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. De politie is nog altijd op zoek naar één of meerdere verdachten.

Tweede incident

Vlak na het eerst incident vond in een nabijgelegen parkeergarage nog een schietpartij plaats. Hierbij werd niemand geraakt door kogels. Wel werd er een gewonde man meegenomen naar het ziekenhuis. Van hem wordt gedacht dat hij de schutter van het tweede incident was.

De incidenten vonden plaats rondom 6th Street in de Texaanse stad, een gebied dat bekend staat om zijn bruisende nachtleven, met vele barretjes, clubs en live optredens van muzikanten.