‘Zestien doden’ bij ongeluk heteluchtballon in Texas

Politie: het lijkt er op dit moment niet op dat iemand de crash heeft overleefd.

Een heteluchtballon op archiefbeeld. In de Verenigde Staten verongelukte vandaag een heteluchtballon met zestien mensen aan boord.
Een heteluchtballon op archiefbeeld. In de Verenigde Staten verongelukte vandaag een heteluchtballon met zestien mensen aan boord. Foto Catrinus van der Veen

Bij een ongeluk met een heteluchtballon in de Amerikaanse staat Texas zijn zestien inzittenden om het leven gekomen. Dat heeft een woordvoerder van de politie gezegd in een verklaring, nadat een televisiestation uit de stad Austin over het ongeval en dat aantal slachtoffers berichtte. In de politieverklaring staat:

“Het lijkt er op dit moment niet op dat iemand de crash heeft overleefd.”

Het ongeluk gebeurde in de ochtend bij de Texaanse plaats Lockhart, zo’n 50 kilometer ten zuiden van Austin. Tijdens de vlucht vloog de heteluchtballon in brand en stortte zij in een weiland.

De politie werkt momenteel nog aan het vaststellen van de identiteit van alle slachtoffers. Luchtvaartautoriteiten FAA en de National Transportation Safety Board doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Dat meldt persbureau AP.

Het ongeluk in Texas is het dodelijkste ongeval met een heteluchtballon sinds begin 2013. Toen stortte een heteluchtballon neer bij Luxor in Egypte. Daarbij kwamen negentien van de 21 inzittenden om het leven.