Verstappen verovert vierde startplek in Duitsland

Nederlandse coureur moet Rosberg, Hamilton en teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden.

Max Verstappen in actie op de Grand Prix van Duitsland.
Max Verstappen in actie op de Grand Prix van Duitsland. Foto Frits van Eldik / ANP

Max Verstappen heeft zaterdag de vierde startplek veroverd voor de Grote Prijs van Duitsland. De achttienjarige coureur van Red Bull moest in de kwalificatierace op het ruim 4,5 kilometer lange circuit van Hockenheim Nico Rosberg, Lewis Hamilton en zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich dulden.

Twitter avatar F1 Formula 1 PROVISIONAL CLASSIFICATION - END OF QUALIFYING

ROS edges out HAM

Red Bulls edge out Ferraris

#GermanGP #Quali https://t.co/YueoVFY6Tt

Verstappen eindigde vorige week in Hongarije ook als vierde in de kwalificaties. De derde startplek op Silverstone blijft zijn beste resultaat tot nu toe.

Rosberg veroverde evenals een week eerder op de Hungaroring poleposition. Hij klokte in zijn Mercedes met 1.14,363 de snelste ronde. Zijn Britse teamgenoot Hamilton noteerde de tweede tijd, Ricciardo de derde.

Verstappen had vrijdag tijdens de tweede vrije training op het circuit van Hockenheim ook al de vierde tijd gereden. In de derde en laatste vrije training had hij vanochtend de zesde tijd geklokt.

Verstappen tevreden over vierde plek

Verstappen was na afloop van de kwalificatie tevreden met zijn vierde startplek. Tegen Ziggo Sport zei hij:

“Ik heb de kwalificatie goed opgebouwd en we mogen niet klagen. Als je voor het eerst met een Formule 1-auto op dit circuit rijdt en je blijft maar 0,1 seconde achter je teamgenoot, dan doe je het niet slecht.”

Verstappen reed op Hockenhem naar een tijd van 1.14,834: een halve tel achter Rosberg en maar net iets achter Ricciardo (1.14,726). Hij beaamde dat het lastig was om de goede set-up te vinden.

Verstappen heeft zondag op de startgrid Lewis Hamilton voor zich. Volgens de Limburger zal het moeilijk zijn om in de krappe eerste bocht van Hockenheim de regerend wereldkampioen in de Formule 1 te passeren. De Grote Prijs van Duitsland start zondag om 14.00 uur.