Huiszoekingen in onderzoek naar Belgische terreurplannen

Zeven panden werden doorzocht, twee mensen zijn opgepakt. Er zijn geen wapens of bommen gevonden.

Archiefbeeld.
Archiefbeeld. Foto Eric Vidal / Reuters

Justitie heeft in België vrijdagavond zeven huiszoekingen uitgevoerd in een terrorisme-onderzoek. Twee mensen werden daarbij meegenomen voor verhoor, meldt het Federaal Parket zaterdag. Het gaat om de broers Nourredine en Hamza H. Er zijn geen wapens of explosieven gevonden.

Volgens het Federaal Parket waren er plannen om een aanslag te plegen in België. Een verband met de aanslagen in en bij Brussel van 22 maart is er niet. Hoe ver de plannen waren, heeft justitie niet gezegd. Zes huiszoekingen werden uitgevoerd door de politie in Bergen en een door de politie in Luik.

Update 19.39 uur: Het Federaal parket maakte zaterdagavond bekend dat Nourredine H. voorlopig vast blijft zitten, omdat hij wordt verdacht van poging tot een terroristische moord en deelname aan de activiteiten van een terroristische organisatie. Zijn broer Hamza is vrijgelaten. Hij wordt nergens meer van verdacht.