Zuid-Chinese Zee

China en Rusland gaan oefeningen houden

China en Rusland gaan in september marine-oefeningen houden in de Zuid-Chinese Zee. De oefeningen zijn bedoeld om hun samenwerking in het betwiste gebied te versterken. Dat heeft het Chinese ministerie van Defensie donderdag verklaard. Het Permanente Hof van Arbitrage in Den Haag, bepaalde deze maand dat Chinese aanspraken op de Zuid-Chinese Zee onterecht zijn. Het Hof, een onderdeel van de Verenigde Naties, had kritiek op de Chinese strategie om kunstmatige eilandjes aan te leggen om de aanspraak te onderbouwen. China heeft het oordeel, in een zaak die was aangespannen door de Filippijnen, verworpen. De oefeningen van China en Rusland, beide permanente leden van de VN-veiligheidsraad, zijn niet gericht tegen enig ander land, aldus het Chinese ministerie. (Reuters)