Voetbal

Van Wolfswinkel naar Vitesse

Ricky van Wolfswinkel is terug bij Vitesse. De aanvaller tekende donderdag een contract dat hem voor drie seizoenen bindt aan de club uit Arnhem. Vitesse, dat na jaren van bezuinigingen weer sportieve ambities wil waarmaken, neemt Van Wolfswinkel (27) over van het Engelse Norwich City, dat hem afgelopen seizoen aan Real Betis had verhuurd. Van Wolfswinkel keert daarmee terug naar de club waar hij eerder al bijna tien jaar voor uitkwam, voor een transferbedrag van naar verluidt 600.000 euro. De tweevoudig international doorliep de jeugdopleiding bij Vitesse en werd er in het seizoen 2008-2009 clubtopscorer met acht doelpunten. Vanaf 2009 voetbalde hij achtereenvolgens voor FC Utrecht, Sporting Portugal, Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis. „Vitesse is de club die mij in mijn jeugd de kansen heeft geboden. Ook heb ik namens Vitesse gedebuteerd in het betaalde voetbal. Dat vergeet je nooit”, aldus de aanvaller. „Ricky is precies zo’n buitenkans waar we naar uit keken”, zei technisch directeur Mo Allach. „Hij kent de club en de Nederlandse competitie en staat te popelen om aan te sluiten bij de groep. Met deze versterking zijn we klaar voor de start van de competitie.” (ANP)