De Thuiskok: Tonijntartaar met tarama

©

Tonijn is niet altijd even duurzaam om te eten, maar wie goed op de herkomst van de vis en het keurmerk van het product let kan er toch van genieten. Eigenlijk is daarbij verder niet nodig: weinig is zo lekker als rauwe tonijn.

Voor wie er toch een draai aan wil geven is tonijntartaar een goede optie. Het is eenvoudig, de vis is nog steeds in zijn beste – rauwe – staat en het ziet er al snel uit alsof er heel veel moeite voor is gedaan.

Dat valt mee, al heb je wel een vlijmscherp mes en een kookring nodig. Hier serveren we de tonijn met tarama, een Griekse viskuitsalade. Mix daarvoor viskuit, een beetje nat brood, olijfolie, azijn, citroensap en een fijngesneden ui door elkaar totdat het smeuiïg wordt.

Pers de citroenen. Snijd de tonijn in kleine blokjes. Meng de fijngeknipte bieslook met de tonijn, het citroensap, de tarama en de olie. Breng het op smaak met zout en peper en maak de borden op met behulp van de kookring. Lekker om te serveren met geroosterd brood.