technologie

Microsoft schrapt 3.000 banen

Technologiebedrijf Microsoft schrapt het komende jaar ongeveer 2,5 procent van het personeelsbestand, bijna 3.000 banen. Dat meldt persbureau Reuters. De ontslagen komen bij de ruim 9.000 banen die afgelopen jaar al zijn geschrapt. Vooral banen in de smartphonedivisie verdwijnen, maar nog onbekend is in welke landen. Het concern heeft zich de afgelopen tijd met succes toegelegd op het aanbieden van clouddiensten, zoals Azure. In de smartphonetak is het bedrijf juist bezig met reorganisaties. In 2014 kocht de toenmalige topman Steve Ballmer de smartphonedivisie van het Finse Nokia voor 7,2 miljard dollar (6,5 miljard euro), om een betere concurrentiepositie te krijgen op de smartphonemarkt. De overname liep uit op een fiasco; het wereldwijde marktaandeel van Windowstelefoons daalde tot minder dan 1 procent. (NRC)