Slachtoffers na aanval op Syrische kraamkliniek

De kliniek werd gesteund door Save the Children. Berichten over doden zijn nog onbevestigd.

Een Whatsappfoto van de kliniek.
Een Whatsappfoto van de kliniek. Foto Save the Children

Bij een aanval op een kraamkliniek in de Syrische regio Idlib die wordt gesteund door Save the Children zijn slachtoffers gevallen. Of het gaat om doden of gewonden en hoeveel mensen door de aanval getroffen zijn, is nog niet bekend. Wel zegt de organisatie tegen The Independent dat er volgens de eerste berichten zeker twee doden zijn gevallen.

Het gaat volgens een woordvoerder van Save the Children om de enige kraamkliniek in de regio. Er zouden iedere maand zevenhonderd kinderen geboren worden.

Twitter avatar CarolineAnning Caroline Anning Maternity hospital bombed in Idlib the only one of its kind in the area, doing 700 deliveries a month. Shameful act.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten bevestigt volgens persbureau AFP dat het ziekenhuis in Kafar Takharim is getroffen. Het ziekenhuis zou vrijwel volledig buiten werking zijn. De kliniek staat in een deel van Idlib dat in handen is van opstandelingen.

Twitter avatar savechildrenuk Save the Children UK The aftermath of the horrific #Syria hospital bombing. Our thoughts are with families & team members on the ground. https://t.co/AOW4Kd01lT

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) werden in 2015 bij aanvallen op ziekenhuizen 256 mensen gedood. Ruim de helft van de doden viel in Syrië.