Microsoft schrapt nog eens 2.850 banen

De ontslagen vallen vooral in de noodlijdende smartphonetak van het bedrijf.

Een logo van Microsoft in Californië.
Een logo van Microsoft in Californië. Lucy Nicholson / Reuters

Technologiereus Microsoft schrapt de komende twaalf maanden ongeveer 2,5 procent van het personeelsbestand, dat zijn bijna drieduizend banen. Dat meldt Reuters. De ontslagen vallen boven op de ruim negenduizend banen die afgelopen jaar al werden geschrapt. Vooral banen in de smartphonedivisie van de softwaregigant verdwijnen.

Het concern heeft zich de afgelopen tijd met succes toegelegd op het aanbieden van clouddiensten, zoals Azure, en flink in de smartphonedivisie gesneden. De meeste werknemers die moeten vertrekken, zijn al geïnformeerd. Er werd geen informatie verstrekt over in welke landen de meeste ontslagen vallen.

Lees ook: Microsoft schrijft nog eens 950 miljoen af op voormalig Nokia

Microsoft is al twee jaar bezig met grote reorganisaties. In 2014 kocht de toenmalige topman Steve Ballmer de smartphonedivisie van het Finse Nokia voor 7,2 miljard dollar (6,5 miljard euro), om een betere concurrentiepositie te krijgen op de smartphonemarkt. De overname liep uit op een fiasco; het wereldwijde marktaandeel van Windowstelefoons daalde tot minder dan 1 procent.