Kunstverzamelaar koopt Dürer op vlooienmarkt.

Eerlijke vinder Het verloren gewaand werk is na meer dan zeventig jaar terug bij de Staatsgalerie Stuttgart.

Een verloren gewaand werk van de Duitse kunstenaar Albrecht Dürer (1471-1528) is terug bij de Staatsgalerie Stuttgart. De kopergravure, Maria met kind (1520), stond op een lijst van kunst die in 1945 spoorloos verdween uit de Franse bezettingszone in Duitsland waar het tijdens de oorlog was opgeslagen. Hoogstwaarschijnlijk gestolen.

Zeventig jaar later en honderdvijftig kilometer westelijk, op een vlooienmarkt in het Franse Sarrebourg, werd de prent teruggevonden door een oplettende verzamelaar.

De koper herkende het inventarisstempel van de Staatsgalerie en vond het werk terug in de Duitse online databank van verdwenen kunst. In plaats van het te houden, besloot de man zijn vondst persoonlijk terug te geven aan het museum.

Hoeveel de eerlijke vinder op de vlooienmarkt heeft betaald en wat momenteel de werkelijke waarde van de gravure is, is niet bekendgemaakt.