Economische groei eurozone zwakt af

De economie van de eurozone groeit minder hard dan de afgelopen kwartalen.

Daniel Roland/AFP

De economie van de eurolanden is in het tweede kwartaal van 2016 minder sterk gegroeid dan in het eerste kwartaal van 2016 en het laatste kwartaal van 2015. Dat meldt Europees statistiekbureau Eurostat vrijdag op basis van een eerste schatting. De economische groei komt in het tweede kwartaal uit op 0,3 procent. In het eerste kwartaal van 2016 was dat 0,6 procent. De economische groei van dit kwartaal is daarmee hetzelfde als die in het derde kwartaal van 2015.

De economie van de eurolanden is 1,6 procent gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2015. In de vorige twee kwartalen kwam die groei op 1,7 procent uit. Als de overige 9 landen binnen de Europese Unie zonder de Euro (Groot- Brittannië, Denemarken, Hongarije, Polen, Zweden, Tsjechië, Kroatië, Roemenie en Bulgarije) worden meegetelt komt de groei uit op 0,4 procent.

Eurostat maakte ook bekend dat het leven in Europa weer duurder is geworden. De inflatie op jaarbasis komt in het tweede kwartaal van 2016 uit op 0,2 procent. Een maand eerder was dat 0,1 procent.