De Thuiskok: Provençaals stoofpotje

©

Omdat we toch in de vakantieperiode zitten en ik op het punt sta naar Frankrijk te vertrekken, heb ik er vandaag weer een Frans gerecht bijgepakt. De Fransen kennen vele stoofpotten, waarvan de boeuf bourguignon de bekendste is. Daarvan is ook een recept te vinden in Het allermakkelijkste kookboek ter wereld, maar we maken vandaag een stoofpot uit een andere streek: de Provençe. Zongedroogde tomaten en versgeplukte kruiden maken het een typisch streekgerecht, waarbij alleen nog een glaasje pastis ontbreekt.

Spoel het basilicum af en haal de blaadjes van de steeltjes. Snijd de gedroogde tomaten in stukjes. Verhit de olie in een stoofpan en bak het vlees rondom bruin. Doe de geplette ongepelde knoflook en wijn erbij. Laat 2 uur sudderen op laag vuur. Breng op smaak en voeg het basilicum en de gedroogde tomaten toe. Meng en serveer met verse pasta.