Sportartikelen

Adidas rekent op meer winst

Adidas doet goede zaken, mede dankzij het recente EK
Adidas doet goede zaken, mede dankzij het recente EK Foto Kriszrian Bocsi / Bloomberg

Sportartikelenproducent Adidas heeft zijn verwachtingen voor dit jaar opnieuw naar boven bijgesteld. Het Duitse sportmerk meldde vanmorgen dat de winst dit jaar waarschijnlijk op 1 miljard euro uitkomt. Net als veel branchegenoten profiteert Adidas van grote sportevenementen als het onlangs gespeelde EK voetbal en de komende Olympische Spelen. Ook had Adidas een financiële meevaller doordat de Britse voetbalclub Chelsea zijn contract met het Duitse bedrijf vroegtijdig afkocht.

Adidas denkt over heel 2016 een winst van 975 miljoen tot 1 miljard euro in de boeken te zetten. Dit zou een stijging betekenen van 35 tot 39 procent ten opzichte van vorig jaar. Bij een eerdere raming werd nog een stijging van 25 procent voorzien.

De omzetgroei op basis van gelijke wisselkoersen zal naar verwachting uitkomen op 15 tot 20 procent, waar eerder op circa 15 procent werd gerekend. (ANP)