Paus valt in Polen

Foto FILIPPO MONTEFORTE/ AFP

Een gevallen paus. Hoe help je die overeind? Niet al te ferm, lijken de mannen om hem heen te denken. Eén van hen pakt met breekbare vingers een stukje kazuifel vast maar dat kan nauwelijks gezien worden als serieuze poging hem overeind te helpen. De andere bijstaander is nog minder effectief. Hij pakt alleen de mouw van de helper vast.

Paus Franciscus viel donderdag van de trap nadat hij de mis had opgedragen in het Poolse Czestochowa. De paus is in Polen om de katholieke Jongeren Werelddagen bij te wonen.

Een dag eerder had de paus gereageerd op de recente aanslagen in Europa, waaronder de moord op een priester in het Franse Saint-Etienne-du-Rouvray. „We moeten de waarheid erkennen: de wereld is in oorlog omdat de vrede verloren is.” De paus zal in Polen ook een bezoek brengen aan vernietigingskamp Auschwitz. Hij is daarmee de derde paus die dat doet.