NFI: man die peuter doodreed, reed 50 km/u te hard

De 3-jarige Nassim werd geschept op Koningsdag. De vermoedelijke chauffeur van 18 reed door.

De auto waarmee de 3-jarige Nassim vermoedelijk werd doodgereden.
De auto waarmee de 3-jarige Nassim vermoedelijk werd doodgereden. Foto Novum / Maricmedia

De jonge man die met Koningsdag in Breda een peuter doodreed en vervolgens doorreed, reed 50 kilometer per uur te hard. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut, meldt persbureau ANP. Enkele uren na de aanrijding had de man zich zelf op het politiebureau gemeld.

De 3-jarige Nassim werd in de middag geschept op de Veurnestraat. Hij overleed ter plekke. De auto die vermoedelijk bij de aanrijding betrokken was, werd in de avond gevonden en in beslag genomen. Een half uur later meldde de vermoedelijke bestuurder zich. Later zei het Openbaar Ministerie dat de man niet alleen verdacht wordt van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk, maar ook van overtreding van de opiumwet.

Op de plek van de aanrijding is de maximumsnelheid 30 kilometer per uur. De man zou 80 gereden hebben. De zaak diende donderdag voor de rechtbank in Breda.