Economische groei

Belgische horeca en luchtvaart herstellen zich snel na terreuraanslagen van maart

De economie van België is in het tweede kwartaal sterker gegroeid dan in de eerste drie maanden van dit jaar, ondanks de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem eind maart. Dat blijkt uit voorlopige cijfers donderdag van de Belgische centrale bank.

De groei bedroeg 0,5 procent ten opzichte van het eerste kwartaal, toen de Belgische economie met 0,2 procent vooruitging. Op jaarbasis bleef het groeitempo onveranderd op 1,4 procent. Volgens de centrale bank is de sterkere groei onder meer te danken aan de toegenomen activiteit in de dienstensector en de hogere bedrijvigheid in de energiesector.

De Belgische minister van Financiën Johan Van Overtvelt is aangenaam verrast door het cijfer. „De terreurdreiging heeft enorm gewogen op de economische activiteit van bepaalde sectoren zoals horeca, toerisme en luchtvaart. Stilaan herstelt de activiteit in die sectoren zich, terwijl andere sectoren zelfs substantieel aan groei winnen.” (ANP)