©

Als er dan toch zoveel dingen in de herhaling moeten op tv in de zomer, dan graag producties zoals Mr. Dynamite van Alex Gibney. Naast uitstekende muzikale portretten (Sinatra: All or Nothing at All, Finding Fela) krijgt Gibney veel lof voor grondige documentaires als Going Clear (over Scientology). De teller staat inmiddels op 28 documentaires sinds 2005. De perfecte persoon om een portret te maken van ‘de hardst werkende muzikant in showbusiness’. Gibney kreeg van de erven Brown toegang tot een groot archief. We zien bijzondere beelden van Brown tijdens zijn hoogtijdagen. Bandleden vertellen verder over zijn perfectionisme en de conflicten die daardoor ontstonden. Zijn moeilijke jeugd en zijn omgang met raciale kwesties komen aan bod. En ondanks de medewerking van de familie is er ruimte voor de slechte kant van Brown. Zijn gewelddadige gedrag tegenover vrouwen wordt besproken door dominee en activist Al Sharpton. Stones frontman Mick Jagger, die ook aan het woord komt, produceerde mee. Gibney werkt op dit moment aan zijn eerste dramatische speelfilm, een politieke thriller.