breda

18-jarige die peuter doodreed, reed 50 kilometer te hard

De 18-jarige man die op Koningsdag in Breda een peuter doodreed en vervolgens doorreed, reed 50 kilometer per uur te hard. Dat blijkt uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut. De 3-jarige Nassim Douiri werd ’s middags geschept in de Veurnestraat en tientallen meters meegesleurd. Hij overleed ter plekke. Enkele uren na de aanrijding meldde de man zich op het politiebureau. Volgens het Openbaar Ministerie wordt de automobilist niet alleen verdacht van het veroorzaken van een dodelijk ongeluk, maar ook van overtreding van de Opiumwet. Op de plek van de aanrijding is de maximumsnelheid 30 kilometer per uur. De man zou 80 gereden hebben. De zaak diende donderdag voor de rechtbank in Breda. (NRC)

    • Oene van der Wal