Amazon ziet flinke stijging winst en omzet

De omzet steeg met ruim dertig procent, de winst is negen keer zo hoog als vorig jaar.

Foto Mike Segar / Reuters

Internetbedrijf Amazon heeft in het afgelopen kwartaal flink meer omzet en winst gemaakt dan een jaar eerder. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. De omzet steeg ten opzichte van vorig jaar met 31 procent tot 30,4 miljard dollar (27,4 miljard euro). De winst steeg nog veel harder: van 92 miljoen dollar naar 857 miljoen (omgerekend 773 miljoen euro).

Het bedrijf verkocht ten opzichte van 2015 meer goederen in zijn webshops. Ook groeiden de activiteiten op het gebied van clouddienstverlening. De aandelenprijs van Amazon is in de laatste twaalf maanden met 43 procent toegenomen en bedraagt nu 752,49 dollar.

De resultaten zijn iets beter dan analisten hadden voorspeld. Voor het volgende kwartaal verwacht Amazon een omzet van tussen de 31 en 33,5 miljard dollar te behalen.

Met de stijging van de aandelenprijs van Amazon is ook het vermogen van oprichter Jeff Bezos toegenomen. Hij bezit nu 65.3 miljard dollar en is daarmee de op twee na rijkste persoon ter wereld, volgens zakenblad Forbes.