Vliegtuigindustrie

Boeing boekt verlies na forse afschrijving op Dreamliner en militair tankvliegtuig

Dreamliner.
Dreamliner. Foto AFP

Boeing heeft voor het eerst in bijna zeven jaar een kwartaal afgesloten met verlies. De Amerikaanse vliegtuigmaker schreef de rode cijfers na een miljardenafschrijving bij de ontwikkeling van een nieuw militair tankvliegtuig en bij de verkeersvliegtuigen 747-8 en 787 Dreamliner. Het verlies bedroeg 234 miljoen dollar (212 miljoen euro), tegenover een winst van 1,1 miljard dollar een jaar eerder. Door de afschrijving van 2,1 miljard dollar ziet Boeing zich genoodzaakt de winstverwachtingen voor het hele jaar te temperen. De winst per aandeel zal naar verwachting nu uitkomen op 6,10 tot 6,30 dollar, waar eerder werd uitgegaan van 8,15 tot 8,35 dollar per aandeel. (ANP)