Olympische Spelen

Dilma Rousseff niet naar openingsceremonie in Rio

De geschorste Braziliaanse president Dilma Rousseff heeft ervoor bedankt aanwezig te zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Rio. Ze besloot dat nadat interim-president Michel Temer verklaarde dat zij niet met hem in de viploge zou mogen plaatsnemen, maar een rij lager op de tribune. De aanwezigheid van beide presidenten zou buitenlandse gasten in verlegenheid brengen. Rousseff zei geen „tweede viool” te willen spelen. Ook Rousseffs voorganger, oud-president Luiz Inacio ‘Lula’ da Silva, zal niet aanwezig zijn, ondanks zijn grote rol bij het binnenhalen van de Spelen. In mei werd Rousseff werd op non-actief gesteld na beschuldigingen van fraude met de begroting. De senaat stemde in met een afzettingsprocedure. (BBC)