Freddie Gray

Ook overige agenten niet vervolgd

De Amerikaanse justitie heeft de aanklachten laten vallen tegen de drie agenten die nog terechtstonden voor de dood van de Afro-Amerikaanse Freddie Gray. Dat hebben Amerikaanse media woensdag gemeld. De aanklagers leggen de schuld bij het in hun ogen gebrekkige politie-onderzoek. Gray overleed vorig jaar april in een politiecel. Hij werd bij zijn arrestatie, een week daarvoor, in een politiebusje met handen en voeten geboeid. De agenten hadden nagelaten zijn veiligheidsgordel om te doen en tijdens de rit sloeg Grays lichaam tegen de wanden van het busje. Uit sectie bleek dat de 25-jarige Gray overleed aan een gebroken nek. Zijn dood leidde tot hevige protesten in Baltimore en daarbuiten. Eerder werden drie andere agenten vrijgesproken in de zaak, onder wie de agent die het busje bestuurde. Die werd gezien als de belangrijkste verdachte in de zaak. (Reuters, AP)