Bier

Top SABMiller legt uitvoering overname door AB InBev stil

De Britse bierbrouwer SABMiller heeft de uitvoering van de overname door het Belgisch-Braziliaanse AB Inbev tijdelijk stopgezet. Bestuursvoorzitter Alan Clark heeft in een bericht aan werknemers laten weten dat het contact met AB Inbev is verbroken en dat er zo snel mogelijk nieuwe informatie komt. Dinsdag liet AB Inbev weten dat het nu 45 in plaats van 44 pond per aandeel biedt. Het nieuwe bod moest de sterke waardedaling van het pond compenseren, die na het Brexit-referendum heeft plaatsgevonden. Aandeelhouders eisten een nieuw bod omdat ze vonden dat zij niet gelijk werden behandeld. In het bericht van Clark wordt gesteld dat de overnameplannen tijdelijk worden „gepauzeerd”, omdat SABMiller zich eerst wil beraden op het nieuwe bod. (NRC)