Abou JahjahMisplaatste stoerheid Ieder…

Abou Jahjah

Misplaatste stoerheid

Ieder jaar, eind april en begin mei kun je de huizen zien, waar in de oorlogsjaren Amsterdamse joden uit zijn getrokken en zijn afgevoerd. De huidige bewoners hangen een speciale brief op in hun ramen, waarop staat welke joodse gezinnen daar hebben gewoond. Het zijn geen paar briefjes, het zijn er honderden. Alleen al om die reden is de vergelijking van Abou JahJah dat de joden van toen te vergelijken zijn met de moslims van nu, waanzinnig ongepast en ongefundeerd. Er is niemand die in ons land oproept om moslims uit hun huizen te trekken en stelselmatig te vernietigen. Abou Jahjah vindt van zichzelf dat hij een big mouth heeft en een attitude, maar het is jammer dat zijn ogen niet de wil hebben om te zien. Want anno 2016 zijn in Amsterdam alle joodse instellingen voorzien van 24/7 beveiliging en spelen joodse kinderen buiten terwijl de politie in combat gear het schoolplein bewaakt. Dus Abou Jahjah met je big mouth, fiets eens mee door Amsterdam om de wereld te zien. Hierna vliegen wij door naar Cizre, dat dankzij de door jou bewonderde Erdogan eruit ziet als Aleppo. Ik zal je daar in contact brengen met families van wie dierbaren zijn kapotgeschoten maar hun lichamen door het leger niet zijn teruggegeven. Ik laat je de redacties zien van de kranten die zijn gesloten en waarvan redacteuren nog altijd in de gevangenis zitten. En ik zal je in contact brengen met de burgemeesters, dokters, zusters, rechters, leraren en schrijvers die niet, zoals jij schrijft, ‘naar huis zijn gestuurd’, maar waarvan hun hechtenis is verlengd zonder dat zij hun familie hebben mogen spreken, een advocaat hebben mogen zien en überhaupt weten waarvan zij beschuldigd worden. Welkom in de echte wereld Abou Jahjah, voor ‘mannen zoals jij’, die anderen verwijten wat ze zelf niet laten kunnen en alleen maar durven af te breken in plaats van te bouwen.