De Thuiskok: Kip met cashewnoten

©

Een Thaise klassieker als kip met cashewnoten is tegenwoordig zowat kant-en-klaar te kopen in de supermarkt. En anders wordt het wel besteld bij de lokale toko of via apps die thuisbezorgen.

Een jammerlijke ontwikkeling, want het is totaal niet moeilijk om het zelf te maken. Uiteraard zijn er ingewikkeldere versies dan degene die we vandaag voorschotelen, en dit gerecht biedt ook veel ruimte om zelf te experimenteren met ingrediënten als vissaus en toegevoegde groenten, maar we koken deze week natuurlijk niet voor niets uit Het allermakkelijkste kookboek ter wereld.

Snijd de kipfilets in stukjes. Verhit drie eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip. Voeg de gesnipperde ui en de cashewnoten toe en bak ze 5 minuten mee. Schenk dan de honing en de sojasaus erbij. Laat nog vijf minuten al roerend doorkoken en voeg dan de fijngehakte koriander toe. Serveer direct.