De Thuiskok: Eendenpaté

©

Paté is zoiets lekkers dat ik er voor om zou rijden naar Frankrijk. Grof of glad, met peper, cranberries of wat anders moois, ik probeer ze allemaal. Vakanties naar Frankrijk gaan steevast gepaard met flinke consumptie ervan en thuis, als ik er tijd voor heb, maak ik het ook wel eens zelf.

Maar ik kan me voorstellen dat beginners het maken van paté als een flinke klus zien. Dat is het niet, laat ook Jean-François Mallet zien in Het allermakkelijkste kookboek ter wereld. En hij maakt er iets moois van: eendenpaté met pistachenoten er doorheen. Je kunt natuurlijk ook ander vlees gebruiken, maar deze komt zeker vaker bij mij op tafel.

Lees ook: Een kookboek voor culinaire barbaren

Verwarm de oven voor op 170 graden. Hak de pistachenoten fijn. Verwijder de botten van de eendenbouten en hak het vlees in een keukenmachine fijn. Meng het vervolgens met de andere ingrediënten in een kom en kneed alles goed door. Druk het goed aan en bak het 1 uur en 15 minuten au bain-marie in de oven. Laat de paté 24 uur afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.