Somalië

Blauwhelmen gedood bij aanslagen Mogadishu

Ten minste tien mensen zijn dinsdag gedood bij twee bomaanslagen in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Onder hen zijn zeven VN-militairen. Een zelfmoordterrorist bracht een met explosieven beladen auto tot ontploffing nabij het hoofdkwartier van de vredesmissie AMISOM, terwijl een tweede aanvaller een bomgordel liet afgaan. Ook bij een VN-kamp vond een ontploffing plaats. De aanslagen zijn opgeëist door terreurorganisatie Al-Shabaab. De aanslagen waren vlakbij de internationale luchthaven Aden Adde. Terwijl een auto met explosieven het kamp van de Afrikaanse Unie probeerde binnen te dringen, probeerde een tweede terrorist, met bomgordel, te voet het hoofdkwartier binnen te komen. Hij werd neergeschoten, waarna de explosieven afgingen. (AFP)

    • Eva Cukier