Roger Federer mist Spelen wegens blessure

Federer kreeg advies van zijn artsen om zijn knie voldoende te laten herstellen van een operatie eerder dit jaar.

Roger Federer eerder deze maand.
Roger Federer eerder deze maand. Foto Gary Hershorn / Reuters

De Zwitserse toptennisser Roger Federer mist de Olympische Spelen in Rio. De nummer drie van de wereld meldde zich af omdat hij nog te veel last heeft van zijn knie. Dat meldt de sporter in een verklaring op zijn website.

Behalve de Spelen mist Federer ook de rest van het tennisseizoen, waardoor hij ook de US Open aan zich voorbij moet laten gaan. De 34-jarige Zwitser onderging eerder dit jaar een knie-operatie. Na overleg met zijn artsen nam hij het “moeilijke besluit” om het voorlopig rustig aan te doen. Federer:

“De artsen adviseerden mij dat als ik nog een aantal jaar blessurevrij op de ATP-wereldtour wil spelen, zoals ik graag wil, ik zowel mijn knie als mijn lichaam genoeg tijd moet geven om te herstellen.”

Roger Federer won in zijn carrière zestien grandslamtitels. Bij de laatste Olympische Spelen in Londen in 2012 verloor Federer de finale van het enkelspel van Andy Murray, momenteel de nummer twee van de wereld. In 2008 pakte hij in Beijing goud in het dubbelspel met Stan Wawrinka.