Olympische spelen

Rusland: dertien sporters gaan niet naar Spelen Rio

Rusland verwacht dat dertien sporters uit de olympische ploeg vanwege een dopingverleden niet naar Spelen in Rio mogen. Dat zei voorzitter Aleksander Zjoekov van het Russisch olympisch comité. Daaronder zitten zeven zwemmers, maakte de internationale zwemfederatie FINA bekend. De zeven zijn in het verleden betrapt op doping of werden met naam genoemd in het geruchtmakende onderzoeksrapport van de Canadese jurist Richard McLaren. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloot zondag Rusland geen collectieve schorsing op te leggen. Het IOC schoof de kwestie door naar de internationale federaties, die per sporter moeten beoordelen of die mag meedoen. Eerder werd de complete Russiche atletiekploeg geschorst voor de Spelen in Rio. (ANP)