Madagascar

Brand bij huisfeest na renovatie: 38 doden

Bij een brand in Madagascar zijn zaterdagnacht 38 mensen om het leven gekomen, onder wie 16 kinderen. De brand brak uit in het dorp Ambalavato, zo’n 500 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Antananarivo, in een huis dat net gerenoveerd was. Om die renovatie te vieren werd er een feest gevierd, waarbij een oven in de tuin stond. Door de wind sloeg het vuur uit deze oven eerst over op een strohut en vervolgens op het rieten dak van het huis. Er waren veel familieleden aanwezig. Van de 39 aanwezigen wist alleen een 14-jarige jongen te ontkomen. Hij sprong uit een raam op de eerste verdieping. Wegens de onveiligheid in de regio had het huis op de begane grond zeer smalle ramen. Zo kunnen dieven niet binnenkomen, maar het ontwerp bleek voor veel van de gasten fataal. (AFP)