Levenslang voor Duitse moordenaar vierjarige vluchteling

De 33-jarige Silvio S. ontvoerde en vermoordde afgelopen jaar twee jonge jongetjes.

Silvio S verbergt zijn gezicht tijdens een rechtszaak.
Silvio S verbergt zijn gezicht tijdens een rechtszaak. Foto Tobias Schwarz / AFP Photo

De man die het vierjarige vluchtelingenjongetje Mohamed en de zesjarige Elias kidnapte en vermoordde, is veroordeeld tot een levenslange celstraf. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een uitspraak van rechtbank in Potsdam. De rechter sprak volgens Der Spiegel van “twee onbegrijpelijke misdaden”.

Twee jongetjes vermoord

In oktober 2015 ontvoerde de 33-jarige Duitser Silvio S. de vierjarige Bosnische Mohamed uit een asielzoekerscentrum in Berlijn. Hij misbruikte het jongetje en vermoordde hem. Voor die moord werd hij eind oktober opgepakt, nadat zijn moeder hem herkende op veiligheidsbeelden. Tijdens zijn verhoor bekende hij ook de zesjarige Elias te hebben ontvoerd en vermoord. Elias verdween in juli 2015 van een speeltuin in Potsdam. Het lichaam van het jongetje had S. begraven in zijn volkstuin in Luckenwalde.

Tijdens de rechtszaak toonde S. spijt: “Er zijn geen woorden voor hoeveel spijt ik heb. Als ik het ongedaan kon maken, zou ik dat doen. Ik kan mezelf niet vergeven.” Hij gaf aan alle behandelingen te accepteren “zodat zoiets niet meer zal gebeuren.” Hij weigerde op zitting echter te antwoorden op vragen over de moorden.