Komedie verdeelt ranzigheid keurig over de seksen

©

Feestbeesten Mike en Dave beloven hun ouders fatsoenlijke meisjes mee te nemen naar het huwelijk van hun zus, dat op Hawaï gevierd wordt. Alice en Tatiana, die eveneens niet vies zijn van een feestje, melden zich aan maar doen zich voor als uiterst beschaafd duo. Eenmaal op Hawaï zorgt een rappe opeenvolging van uit de hand lopende gebeurtenissen ervoor dat hun façade van keurigheid al snel afbrokkelt.

In Mike and Dave Need Wedding Dates gaan beide seksen zich te buiten aan drank, drugs, grof taalgebruik en allerlei onhandige acties. Of je dit als bevrijdend of puberaal ziet, hangt af van de bril waarmee je dit soort komedies aanschouwt. De kijker krijgt flink wat voor de kiezen, van buitensporig veel schaamhaar tot masturberende vrouwen in de sauna. Voor Mike is die openlijk beleden vrouwelijke seksualiteit een horreur: een vrouwelijk orgasme, brrrr!

De enige scène die boven de middelmaat uitsteekt betreft een uitje naar de Jurassic Park-toer – de dinofilm werd opgenomen op Hawaï. Mike, Dave en hun dates doen stoere stunts met quads. Dat moet wel gierend fout gaan.