informatief

Shark WeekDiscovery Channel, 21.00-23.00u. (elke avond, tot en met zondag)

De populairste themaweek van Discovery Channel is weer begonnen. Ondanks kritische noten van experts blijft de zender scoren met specials en documentaires over haaien (in de VS was het vorige maand al haaienweek). Ging de zender de afgelopen jaren nog wel eens helemaal over de top met programma’s over prehistorische killerhaaien die niet bleken te bestaan, deze keer blijft het iets ingetogener. Al kun je titels als Air Jaws: Night Stalker en Nuclear Shark niet subtiel noemen. Vanavond is Jaws of the Deep te zien, waarin zeebioloog Greg Skomal naar Guadeloupe reist om de grootste haai ter wereld, Deep Blue, te bekijken. Met nieuwe onderwaterrobots brengt hij in beeld hoe Deep Blue jaagt. In Sharks Among Us laat bioloog Craig O’Connell een nieuw systeem zien waarmee mens en haai vreedzaam kunnen samenleven. Verder in de programmering deze week: specials over de oceanische witpunthaai, de manier waarop haaien kunnen jagen zonder licht en over de relatie tussen haaien en dolfijnen. „Een relatie die over het algemeen niet gunstig uitpakt voor de dolfijn”, schrijft de zender nuchter in de aankondiging.